Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Middeleeuwen Symposium: De Hanze: handel, communicatie en conflict

30 June 2023 @ 10:30 - 16:30

Op vrijdag 30 juni organiseren Erfgoedcentrum & Musea Zutphen samen met de Radboud Universiteit weer het Middeleeuwen Symposium. Dit jaar is het thema ‘De Hanze: Handel, Communicatie & Conflict’.

De Hanze spreekt tot de verbeelding door haar combinatie van internationale samenwerking en daadkracht, zeker gezien de actuele uitdagingen op het wereldtoneel. Het leven van de koopman ging echter niet altijd voor de wind en steden raakten regelmatig betrokken bij conflict. Dus hoe werkte de Hanze precies?

Jonge onderzoekers en experts uit binnen- en buitenland bieden de nieuwste inzichten in dit netwerk van steden en kooplieden. Onderwerpen variëren van standaardmaten in de bierhandel tot het verrassend belang van wegvervoer. Dr. Carsten Jahnke verzorgt een key-note over het ontstaan van de Hanze. Ook is er aandacht voor Nederlandse handelsnederzettingen aan de Sontkusten.

Naast het symposium organiseren we op 29 juni een facultatieve extra dag: de Hanze-collegetour. Dit programma biedt verdiepende lezingen door onze buitenlandse gasten en excursies o.l.v. het team stadsarcheologie. Verrassende archeologische en archief-vondsten bieden doorkijkjes in de brede impact van de Hanze.

Locatie: Walburgiskerk, Zutphen

Klik hier voor het programma van het Middeleeuwen symposium.

AanWalburgiskerkmelden kan via deze website.

Details

Date:
30 June 2023
Time:
10:30 - 16:30
Event Categories:
,