News

Synergy Award: Impact doet er toe

Jonge wetenschappers bevinden zich vaak aan het front van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Toch hebben ze niet altijd de tijd, het netwerk of de middelen om innovatieve ideeën om te zetten naar maatschappelijke impact. NWO biedt een helpende hand. Elk jaar vaardigt NWO de Synergy Award uit more »

Lintje voor Margit van der Steen

Op 16 oktober j.l. is Margit van der Steen, managing director van de Onderzoekzoekschool Politieke Geschiedenis, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijdrage als historica en als organisator aan de strijd voor  gelijke rechten voor vrouwen, diversiteit en ouderenemancipatie. more »

Symposium: Napoleons nalatenschap. Sporen in de Nederlandse samenleving

28 oktober 2020 van 16:00 tot 17:00 uur
Met sprekers Lotte Jensen, Beatrice de Graaf, Bart Verheijen en Philip Freriks
Tijdens deze bijeenkomst staat Napoleons invloed in Nederland centraal: hoe ver reikt de arm van Napoleon? Deelnemen? Meld je aan bij het congresbureau van de KNAW

Verslag OPG Opening event Applied History

Op 25 September vond de opening van het academische jaar plaats, met een webinar en debat over het gebruik van toegepaste geschiedenis. Nieuwsgierig naar het debat? Paul Reef, promovendus bij de Radboud Universiteit, schreef een verslag.

Promotie Leonard van ‘t Hul


Leonard van ‘t Hul is op 7 oktober aan de UvA gepromoveerd met zijn proefschrift Besloten. Politieke onderhandelingen tussen de Nederlandse overheid en religieuze organisaties, 1946-1996. Lees meer over zijn onderzoek

Older posts