Marit Berends Jong Historicus van het Jaar 2019

“Zowel online als offline laten zien hoe veelzijdig en belangrijk Geschiedenis is”. Met dit plan won Marit Berends op 3 juni de titel Jong Historicus van het Jaar 2019.

Tijdens de finale in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam presenteerden drie genomineerde finalisten hun plan om jonge historici op weg te helpen. Komend jaar is Marit ambassadeur van Jonge Historici en Jong KNHG. 

Plan voor de toekomst 

Marit weefde haar persoonlijke verhaal in haar plan door in te zoomen op vragen als: welk werk wil je doen met de brede studie Geschiedenis en hoe kom je op de plek die je graag wil. Komend jaar wil ze excursies organiseren naar plekken waar historici werken, en dan niet alleen de voor de hand liggende plekken. Van de historici die we bezoeken wil ze promotiefilmpjes maken en podcast-afleveringen om de handvatten en tips van de historici voor een breed publiek toegankelijk te maken. Deze online middelen kunnen ook door studieadviseurs en decanen worden ingezet om te laten zien wat je met de studie Geschiedenis kan doen.