Lezing Geoffrey Parker over Karel V

Onlangs verscheen Geoffrey Parkers nieuwste biografie in het Nederlands, Keizer Karel V: Landsheer van de Nederlanden, Habsburgs wereldheerser. Het boek – van meer dan zeshonderd pagina’s – is nu al een standaardwerk over de vorst in wiens rijk de zon nooit onderging. Parker komt op dinsdag 11 mei om 17.00 uur spreken bij de Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Nieuwe Geschiedenis. Zijn Engelstalige lezing is getiteld ‘Charles V and Me: From Documents to Digits’. Hierin zal Parker vertellen hoe hij er toe kwam om een biografie te schrijven van de keizer.

De lezing is een unieke kans voor de leden van de VNVNG en overige geïnteresseerden om Geoffrey Parker virtueel te ontmoeten. U kunt zich aanmelden via deze link: https://www.vnvng.eu/2021/03/22/lezing-geoffrey-parker-charles-v-and-me/. Deelname is kosteloos.

Over Geoffrey Parker

De Britse historicus Geoffrey Parker schreef boeken over de Nederlandse Opstand, Dertigjarige Oorlog en de militaire revolutie in de vroegmoderne tijd. Hij promoveerde aan Cambridge, doceerde aan Yale en is nu verbonden aan de Ohio State University. In 2014 kreeg hij de British Academy Medal voor zijn boek Global Crisis: War, Climate Change and Catastrophe in the Seventeenth Century. Parker ontving een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Brussel en is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.