Loading Events

« All Events

Wonen: Trekt de provincie ons uit het bestuurlijk moeras?

February 13 @ 17:15 - 18:30

We gaan stemmen op 15 maart aanstaande.
In aanloop naar de provinciale verkiezingen verzorgt perscentrum Nieuwspoort in samenwerking met het Montesquieu Instituut drie debatten over Stikstof (maandag 30 januari),  Wonen (maandag 13 februari) en Gezondheidszorg (maandag 27 februari).

Op maandag 13 februari is het de beurt aan wonen.
Ruimte is schaars in het steeds vollere Nederland. De roep om woningbouw klinkt luid. Waar liggen de kansen en wat kan de provincie? Debat met onder meer Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester) en SP-Kamerlid Sandra Beckerman. Speciale bijdrage: Elma van Boxel (ministerie van Maak).
Moderator: Sophie van Leeuwen (commissie Democratie en Debat Nieuwspoort, journalist BNR).

In deze debatserie wordt op zoek gegaan naar het antwoord waarom het maar niet lukt om de grote maatschappelijke thema’s op te lossen. Waarom lopen noodzakelijke veranderingen vast in het bestuurlijk moeras? Steeds gaan een bestuurder, politicus, wetenschappelijk deskundige en een journalist met elkaar in gesprek. Niet het probleem staat centraal, maar de mogelijke oplossingen en de manier waarop de provincies daaraan kunnen bijdragen. De thema’s: stikstof, wonen en zorg.

Praktische informatie:
Maandag 13 februari 2023: Wonen
Inloop 16.45 uur. Aanvang 17.15 uur. Einde 18.30 uur.
Toegang is gratis na aanschaf van een zaalticket voor die avond. Het ticket geeft u ook toegang tot Nieuwspoort bij de beveiliging van de Tweede Kamer.

Aanmelden

Na afloop kunt u een hapje eten in ons restaurant, bij aanschaf van een gratis zaalticket kunt u de Chef’s Special a €15,50 bestellen: Saté babi, noedels, zoet zure komkommer en rode ui, saté saus  of Saté van falafel, noedels, zoet zure komkommer en rode ui, saté saus.

Er is ook een livestream, waarvan de link later wordt toegevoegd.
U kunt tevoren vragen indienen voor de panelleden via secretariaat@nieuwspoort.nl, meld u daarbij welke avond het betreft.

Praktische informatie

Datum: 13 februari 2023
Locatie: Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Toegangsticket: Gratis p.p.
Chef’s Special: € 15,50 p.p.
Vegetarische Chef’s Special: € 15,50 p.p.
Poorter toegangsticket: Gratis p.p.
Aanvangstijd: 17:15 – 18:30
Aanvangstijd diner: 00:00

Details

Date:
February 13
Time:
17:15 - 18:30
Event Category: