Loading Events

« All Events

Stikstof: Trekt de provincie ons uit het bestuurlijk moeras?

January 30 @ 17:15 - 18:30

We gaan stemmen op 15 maart aanstaande.
In aanloop naar de provinciale verkiezingen verzorgt perscentrum Nieuwspoort in samenwerking met het Montesquieu Instituut drie debatten over Stikstof (maandag 30 januari),  Wonen (maandag 13 februari) en Gezondheidszorg (maandag 27 februari).

Op maandag 30 januari 2023 is het de beurt aan stikstof.
Het kabinet ziet in de oplossing van het stikstof-vraagstuk een sturende rol voor de provincies. Is dat realistisch en zo ja: hoe dan en met welke instrumenten? Debat met Jeannette Baljeu (gedeputeerde Zuid-Holland, VVD), Leen Hordijk (milieu-wetenschapper), Caroline van der Plas (BBB-Tweede Kamerlid) en Leendert Beekman (journalist BNR). Moderator: Sophie van Leeuwen (commissie Democratie en Debat Nieuwspoort, journalist BNR).

In deze debatserie wordt op zoek gegaan naar het antwoord waarom het maar niet lukt om de grote maatschappelijke thema’s op te lossen. Waarom lopen noodzakelijke veranderingen vast in het bestuurlijk moeras? Steeds gaan een bestuurder, politicus, wetenschappelijk deskundige en een journalist met elkaar in gesprek. Niet het probleem staat centraal, maar de mogelijke oplossingen en de manier waarop de provincies daaraan kunnen bijdragen. De thema’s: stikstof, wonen en zorg.

Praktische informatie:
Maandag 30 januari 2023: Stikstof
Inloop 16.45 uur.
Aanvang 17.15 uur.
Einde 18.30 uur.
Toegang is gratis na aanschaf van een zaalticket voor die avond. Het ticket geeft u ook toegang tot Nieuwspoort bij de beveiliging van de Tweede Kamer.

Aanmelden

Na afloop kunt u een hapje eten in ons restaurant, bij aanschaf van een gratis zaalticket kunt u de Chef’s Special a €15,50 bestellen: Kip curry, Basmati rijst, kipdijen, boksoi, bimi, mais, koriander, rode peper of Kikkererwten curry vegetarisch, Basmati rijst, boksoi, bimi, mais, koriander, rode peper.

Er is ook een livestream, de link staat op deze pagina rechts bovenaan!
U kunt tevoren vragen indienen voor de panelleden via secretariaat@nieuwspoort.nl, meld u daarbij welke avond het betreft.

Praktische informatie

Datum: 30 januari 2023
Locatie: Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Toegangsticket : Gratis p.p.
Chef’s Special : € 15,50 p.p.
Vegetarische Chef’s Special: € 15,50 p.p.
Poorter toegangsticket: Gratis p.p.
Aanvangstijd: 17:15 – 18:30
Aanvangstijd diner: 00:00

Details

Date:
January 30
Time:
17:15 - 18:30
Event Category: