Loading Events

« All Events

Gezondheidszorg: Trekt de provincie ons uit het bestuurlijk moeras?

February 27 @ 17:15 - 18:30

We gaan stemmen op 15 maart aanstaande.
In aanloop naar de provinciale verkiezingen verzorgt perscentrum Nieuwspoort in samenwerking met het Montesquieu Instituut drie debatten over Stikstof (maandag 30 januari),  Wonen (maandag 13 februari) en Gezondheidszorg (maandag 27 februari).

Op maandag 27 februari is het de beurt aan Gezondheidszorg
Regionalisering zou het Ei van Columbus zijn voor de vastlopende gezondheidszorg. Deskundigen twijfelen; er zijn meer voor de hand liggende oplossingen. Kan de provincie een centrale rol aan? Debat met Harry van der Maas (gedeputeerde Zeeland, SGP), Carin Gaemers (historicus, voormalig Nieuwspoort-rapporteur, co-auteur Zorgmanifest), Fleur Agema (PVV-Tweede Kamerlid) en Willem Wansink(journalist). Moderator Lars Geerts (NOS).

In deze debatserie wordt op zoek gegaan naar het antwoord waarom het maar niet lukt om de grote maatschappelijke thema’s op te lossen. Waarom lopen noodzakelijke veranderingen vast in het bestuurlijk moeras? Steeds gaan een bestuurder, politicus, wetenschappelijk deskundige en een journalist met elkaar in gesprek. Niet het probleem staat centraal, maar de mogelijke oplossingen en de manier waarop de provincies daaraan kunnen bijdragen. De thema’s: stikstof, wonen en zorg.

Praktische informatie:
Maandag 27 februari 2023: Gezondheidszorg
Inloop 16.45 uur. Aanvang 17.15 uur. Einde 18.30 uur.
Toegang is gratis na aanschaf van een zaalticket voor die avond. Het ticket geeft u ook toegang tot Nieuwspoort bij de beveiliging van de Tweede Kamer.

Aanmelden

Na afloop kunt u een hapje eten in ons restaurant, bij aanschaf van een gratis zaalticket kunt u de Chef’s Special a €15,50 bestellen: Kip ala bon femme, Franse boederij kip, spek, aardappel, wortel, doperwten, champignons of  Gegrilde halloumi vega, Aardappel, wortel, doperwten, champignons, tomatensalsa.

Er is ook een livestream, waarvan de link later wordt toegevoegd.
U kunt tevoren vragen indienen voor de panelleden via secretariaat@nieuwspoort.nl, meld u daarbij welke avond het betreft.

Praktische informatie

Datum: 27 februari 2023
Locatie: Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Toegangsticket: Gratis p.p.
Chef’s Special: € 15,50 p.p.
Poorter toegangsticket: Gratis p.p.
Vegetarische Chef’s Special: € 15,50 p.p.
Aanvangstijd: 17:15 – 18:30
Aanvangstijd diner: 00:00

Details

Date:
February 27
Time:
17:15 - 18:30
Event Category: